novadoors.ro Web analytics

Usi antiincendiu? Sau doar usi ignifuge?

O fraza pe care o auzim uneori utilizatorii nostri este "Ignifug". Indiferent daca este vorba de usi de incendiu sau de amortizoare de incendiu sau de un zid antiincendiu, vor sa se asigure ca este ignifug, ceea ce este un termen incorect de utilizat. Intr-adevar, nimic nu este de fapt ignifug - la o temperatura suficient de ridicata pentru suficient timp incat ceva se va topi sau arde. Termenul pe care aceste piese pasive de protectie la incendii trebuie sa-l utilizeze este rezistenta la foc.

Majoritatea laboratoarelor ofera doar evaluari ale rezistentei la foc atunci cand efectueaza un test de acest tip. Orice persoana care pretinde ca vinde ceva care este "testat in laborator" foloseste un termen gresit sau, mai rau, incearca in mod intentionat sa pacaleasca. Spunand ca sunt testate in laboratoare nu inseamna ca au trecut testul de rezistenta la foc; doar ca au fost testate, iar rezistenta la foc este un termen fara valoare pentru a descrie ceva de genul.

Am constatat ca acest termen este utilizat in special pentru usile de incendiu, unde rezistenta la foc si 'ignifug' sunt par a fi folosite interschimbabil. Oricum, nu-i asa ca 'ignifug' suna mai impresionant decat faptul ca este doar rezistent la foc? Cu toate acestea, aceasta deosebire este incredibil de importanta atunci cand discutam despre usile de incendiu, deoarece usile de incendiu primesc diferite grade de rezistenta la foc si ar trebui instalate numai in zone care corespund rezistentei necesare. Aceste evaluari se bazeaza pe temperaturi specifice pentru o anumita perioada de timp, iar instalarea unei usi rezistente la temperaturi inadecvate sau pentru o durata inadecvata de timp, pot crea o defectiune a sistemului de incendiu pasiv, ducand la raniri sau deces.

Pentru a adauga si mai multa confuzie la utilizarea acestor termeni, 'ignifug' poate fi folosit ca un verb, dar este folosit atunci cand faceti ceva care sa reziste la foc. Materialul rezistent la foc este apoi adesea neinflamabil, dar atunci cand este instalat face doar ca zona sa reziste la foc. Rezistenta la foc in usile de incendiu este creata prin ignifugarea acestora, dar acestea nu sunt de fapt, literalmente, rezistente la foc.

Adaugand la aceasta, daca ceva este etichetat ca "ignifug", inseamna ca va incetini arderea, incendiul nu-l va opri sau nu-l va impiedica sa se intample.

Usile cu rezistenta la foc sunt o parte integrata a sistemului global de protectie impotriva incendiilor din cladire. O usa de incendiu functioneaza la fel ca un amortizor de incendiu, este o componenta cheie a compartimentarii unei cladiri pentru a impiedica raspandirea focului, a fumului si a vaporilor toxici. Daca ansamblul usii de incendiu nu functioneaza corect, instalatia dumneavoastra este expusa riscului.
Cel mai nou standard de inspectie regulata a sistemelor antiincendiu impune ca usile cu rezistenta la incendiu sa fie testate pentru functionalitate nu mai putin de o data pe an. Protocolul de inspectie a usii de incendiu este unul dintre cele mai detaliate din industrie.

Usi antifoc tip rulou

In situatia unui incendiu, desfasurati usile de incendiu pentru a opti fumul si a preveni imprastierea focului. Usile NovaDoors, rezistente la foc, protejeaza vietile si ajuta la salvarea proprietatii Concepute pentru deschideri cu rezistenta la foc, usile noastre antifoc ofera securitate si control al accesului in deschideri care nu fac parte din mijloacele de iesire.

Usile noastre antifoc sunt, de asemenea, concepute pentru utilizarea zilnica pentru a asigura securitatea si controlul accesului, dar sunt folosite in deschideri care nu fac parte dintr-un mijloc de iesire necesar. Toate rulourile de incendiu sunt fabricate in functie de specificatiile dvs. si sunt proiectate sa opreasca focul si fumul.

Inchiderea automata in caz de incendiu

Sistemele noastre de antiincendiu ofera o functie inteligenta, aceea de a se activa termic sau electronic pentru a impiedica imprastierea focului sau a fumului. Sistemul de inchidere a incendiilor NovaDoors este unul avansat sistem de inchidere a usilor antifoc, care se va inchide automat ca raspuns la semnalul de alarma, chiar si in cazul unei caderi de tensiune. Se reseteaza automat fara interventia omului. Usile noastre antifoc tip rulou pot fi resetate cu usurinta sau deschise automat dupa un eveniment de incendiu sau o intrerupere a alimentarii.

This is a sample text. You can click on it to edit it inline or open the element options to access additional options for this element.

TOP